Bilutleie i Alicante

vista alicante desde el castillo de santa barbara

Alicante er en by i den sørøstlige delen av Spania, og hovedstad i provinsen av samme navn. Byen ligger på det som kalles Costa Blanca kysten. Dette området har blitt veldig populært blant nordmenn, og det bor etter hvert ganske mange folk fra Norge her. Dette er nordmenn, som enten har kjøpt seg hus eller leilighet, eller som leier et sted og bor der en del av året.
Alicante har vokst til å bli en ganske stor by og i stor-Alicante, bor det nå mer enn 800.000 mennesker, det samme antallet som i Oslo.

Costa Blanca er populært for nordmenn

Det er primært turister og vin, som er de største inntektskildene til byen og området.
Og nettopp turistene, har mer enn nok å ta seg til når de besøker Alicante. Selvsagt lokker de mange strender på Costa Blanca kysten, men også selve Alicante by er verdt å få med seg. Nærmeste flyplass er Alicante flyplassen. Herfra kan en fly direkte til blant annet Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, noe som er med på å gjøre området så populært blant nordmenn. Andre flyplasser i nærheten er Murcia flyplassen, som ligger 100 km fra Alicante og Valencia, som er godt 175 km fra byen.

Opplev Alicante i leiebil

Om en trenger leiebil i Alicante for å komme seg videre fra flyplassen, eller bare komme seg rundt på ferien, da finnes det mange bilutleieelskaper å velge mellom. De største selskapene innen bilutleie på flyplassen er Hertz, som er det største i verden, Avis, som også er blant de helt store og Europcar. Av de lokale selskapene, kan nevnes Centauro og Gold Car, som begge har kontorer flere steder i Spania. Du kan også prøve Bilutleie24.no: Leiebil Alicante.
Totalt er det mer enn 15 bilutleie selskaper med kontor på Alicante flyplass, så her er det nok å velge blant. Når du har hentet leiebilen din, da er det viktig å få med seg et par regler om kjøring av bil i Spania. Det er mange kontroller, så det kan fort bli dyrt om du ikke overholder reglene.

Gode tips før du setter deg bak rattet

– Du må alltid ha med deg gyldig pass og førerkort ved kjøring i leiebil i Spania.

–  Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.

– I Spania er de strenge med bruk av blinklys. Bruk blinklys når du skal svinge eller gjøre en forbikjøring.

– Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører.

– Det er forbudt å bruke hodetelefoner mens en kjører bil, med unntak av høreapparat.

– Det er ulovlig å bruke solbriller i en tunnel.

Bortsett fra dette, handler det kun om å nyte oppholdet og utnytte at du har leiebil til rådighet.
Det kan anbefales å kjøre en tur til Benidorm for å oppleve de mange nydelige strendene, eller til parken Natural de Penyal i Carpi, med sin fantastiske natur.