Bilutleie i Oslo

Hovedstaden i Norge og Norges største by. Byens opprinnelse er fra rundt år 1048, men det var først på det tidlige 1600-tallet at byen vokste seg stor. Sent på 1700-tallet, var byen allerede den største i Norge og hadde tidligere fått navnet Christiania etter Kong Christian IV av Danmark. Fra 1925 ble navnet endret til Oslo, etter at navnet ble bestemt endret av bystyret i 1924. I dag bor det ca. 1.5 millioner mennesker i Stor-Oslo, et område som rent geografisk strekker seg helt fra Nittedal og ned til Asker. Oslo er i dag hovedsete for mange store og internasjonale bedrifter, institusjoner og en rekke offentlige embeter. Også turisme er viktig for Oslo og dette skyldes dels de mange turister som kommer til Norge og ofte først til Oslo. Fler og fler av disse ankommer med cruisebåter, som har blitt en viktig del av turismen. Mange nordmenn besøker også byen. Her er det først og fremst Holmenkollen, som mange besøker. Skibakken er faktisk Norges mest besøkte turistmål. Også Frognerparken er populært, Gamlebyen, Bjørvika og en rekke museer, som Kon-Tiki, Frammuseet, Nasjonalgalleriet og Vikingeskipsmuseet.

Opplev Oslo i leiebil

mietwagenNærmeste flyplass er Gardermoen og herfra kan en fly direkte til stort sett alle byer i Norge.
Det er også mange ting å se på i området rundt Oslo, og å komme seg rundt for å se alt det spennende Oslo har å by på, er en del enklere med leiebil. En kan enkelt leie bil på Gardermoen. En kan leie bil fra Hertz, som med sine 11.000 utleiekontorer, er det største utleie selskapet i verden. Avis, som også er blant de største eller Europcar. Budget er et annet godt alternativ. Sist med ikke minst, kan en leie bil fra Oslo Leiebil.

Gode tips før du kjører

De fleste er helt sikkert vant med å kjøre egen bil i Norge, men det er likevel et par ting en bør tenke på. Husk på at trafikken i Oslo er en hel del tettere enn mange andre steder i Norge. Kalkuler god tid og ta det med ro, så kommer dere trygt frem.

–  Du må alltid ha med deg gyldig førerkort ved kjøring i leiebil i Norge.

–  Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.

–  Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører.

Når en besøker Oslo, bør dere også få med marka, hvor en på vinteren kan stå på ski enten i Østmarka eller Nordmarka. På sommeren er det veldig fint å gå turer inne i marka. For barna er det også et must å besøke Tusenfryd, som ligger rundt 15 km sør for Oslo. Norges største forlystelsespark, har noe for enhver alder. Husk at her er det kun åpent fra april til september.