Refinansiering av lån og kredittkort

bank

Det er mange som velger å refinansiere gammel gjeld. Det kan for eksempel være flere smålån eller kredittkortgjeld. Flere og flere banker tilbyr denne muligheten, i form av usikrede forbrukslån. Noen banker kan også tilby refinansiering med sikrede forbrukslån (egen bolig i pant) ved inkassosaker. I mange tilfeller vil refinansiering være det smarteste valget.

Slik refinansierer du med forbrukslån

Har man gjeld fra tidligere forbrukslån, kan dette lånet refinansieres. Det vil si at man tar opp et nytt lån, der det nye lånet brukes til å innfri den gamle gjelden. Gjelden kan være i form av flere smålån, kredittkortgjeld eller annet. Målet med refinansiering er å komme bedre ut økonomisk.

Når man skal refinansiere bør man bruke litt tid på å sammenligne tilbudene fra de forskjellige bankene og lånemeglerne. Ta utgangspunkt i eksempelrenten, men husk at det ikke er den reelle renten du vil få. Ta også en kikk på hvilke vilkår bankene har for å få forbrukslånet innvilget. Det kan være store variasjoner.

Noen banker kan også tilby forsikringer i forbindelse med et forbrukslån. Dette kan også være verdt å sjekke ut, både betingelser og pris. Uansett hvilken bank du skulle ende med; målet er å få ned de månedlige utgiftene. Samtidig får man all gjeld samlet på et sted. Faktisk kan kun besparelsen i antallet termingebyrer alene utgjøre en god del penger over tid.

Refinansiering av kostbar kredittkortgjeld

Har du kredittkortgjeld på kr 20 000 til en rente på 30%, utgjør dette 6 000 kroner i renteutgifter på et år, dersom gjelda ikke nedbetales i løpet av denne tiden. Den samme summen i forbrukslån, men med 15% rente, koster 3 000 kroner i renter. Det er ikke uvanlig at et forbrukslån koster rundt halvparten eller mindre, sammenlignet med kredittgjeld.

Eksemplet her er grovt regnet, og det er ikke tatt med eventuelle gebyrer. Det gir likevel et bilde av forskjellen på lån og kredittkort. Hvor mye akkurat du vil spare er avhengig av rentene, gebyrene, og hvor mye kredittkortgjeld du sitter med. I nesten alle tilfeller vil refinansiering av kredittgjeld lønne seg. Har du flere kredittkort med tilknyttet gjeld, blir besparelsene enda større, både på renter og på gebyrer.

Banker som kan tilby refinansiering

Schnäppchen

OPP Finans kan tilby gode løsninger for refinansiering. Her kan du få usikret forbrukslån helt opptil kr 500 000. OPP Finans’ forbrukslån kan dermed brukes til å refinansiere ganske mye gammel gjeld. Pass på at du gir banken den informasjonen de har behov for. Alle opplysningene du trenger er nøye satt opp på bankens hjemmeside. Renten på lån fra OPP Finans begynner på nominelt 7,5% (per i dag). Når du får lånetilbudet vil den effektive renten være oppgitt.

Bank Norwegian kan også tilby deg å samle smålån og kredittkortgjeld i et lån. Det er mulig å få opptil 15 års nedbetalingstid for store lån til refinansiering. Den effektive renten ligger i dag mellom 9,59% og 21,24%. Bank Norwegian har en nedre aldersgrense på 18 år.

yA Bank kan også gi deg lån til refinansiering på inntil kr 500 000. Tar du opp maksimal lånesum er nedbetalingstiden inntil 15 år. Den laveste nominelle renten hos yA Bank ligger for tiden på 8,95%. Det er mulig å få betalingsutsettelse hos yA bank på opptil 3 år.

Refinansiering gjennom en lånemegler

Arcadia Finans er en lånemegler. Her kan du få tilbud om refinansiering fra 10 forskjellige banker og finansinstitusjoner. Forbrukslån via Arcadia Finans kan fås på opptil kr 500 000. Å benytte lånemeglere er gratis for deg som kunde. Arcadia får sin betaling i form av provisjon av bankene. Renten du blir tilbudt vil variere fra bank til bank. Når du får alle tilbudene kan du velge lånetilbudet som passer deg best.

Lendo er også en lånemegler som kan tilby refinansiering. Her får du inntil 10 tilbud om lån basert på den ene søknaden. Høyeste lånesum er kr 500 000, og den effektive renten oppgis når du får lånetilbudene. Maksimal nedbetalingstid er 12 år for de høyeste lånesummene.

BankID gir rask søknadsbehandling og utbetaling

BankID benyttes til signering av lånesøknader og signering av låneavtalen. Bankene kan ofte gi deg svar samme dag som du søker, men signering av avtale og påfølgende utbetaling, går raskere når du bruker elektronisk signatur. Ofte tar det ikke mer enn 1 til 3 virkedager innen du har pengene på din egen konto.

Vær oppmerksom på at søknader som sendes etter bankenes åpningstid, vanligvis blir behandlet den første påfølgende virkedagen. Det tar med andre ord kortere tid å skaffe seg lån om du søker mandags morgen, enn om du søker en lørdagskveld.

Post navigation